Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Recept: gepofte zoete aardappel met champignons en spek

Recept: gepofte zoete aardappel met champignons en spek

Thuis & wonen
Recept: gepofte zoete aardappel met champignons en spek

Deze gepofte aardappel is een feestje voor het oog en voor je mond. Voor ons is zo’n heerlijke zoete aardappel met spek hét perfecte comfort food, vullend en zondig lekker dankzij de spekjes en boter. Het recept is ook nog eens makkelijk om te maken en dus heel geschikt voor een avond wanneer je niet zo veel zin hebt om in de keuken te staan. 

Dit heb je nodig (voor 4 personen):

  • 4 zoete aardappels
  • 100 gram spekblokjes
  • 250 gram champignons (in vieren)
  • 50 gram boter
  • olijfolie
  • bladpeterselie (gehakt)
  • 0,5 el verse rozemarijn
  • 0,5 el tijm
  • peper

Zo maak je ze:

  1. Borstel de champignons schoon en snij ze in vieren. Hak de peterselie.
  2. Pof de aardappelen: Verwarm de oven voor op 200°C. Prik de zoete aardappelen enkele keren in met een vork, leg ze op een bakplaat en pof ze in 30 à 40 minuten gaar in de oven.
  3. Bak de spekjes knapperig. Doe er de champignons en groene kruiden bij en bak even mee. Schep er de peterselie door en kruid met peper.
  4. Maak het kruim van de aardappelen wat los. Leg in elke aardappel een klontje boter. Verdeel er de champignons met spek over. Werk af met een plukje groen.

Recept: libelle-lekker.be

Lees ook:

Recept: oete aardappelstamppot

Recept: gepofte aardappel met garnaaltjes

Zoete aardappel-gnocchi

Shoppen is altijd een goed idee