Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Recept: Gemarmerde cheesecake

Recept: Gemarmerde cheesecake

Thuis & wonen
Recept: Gemarmerde cheesecake

Voor alle cheesecake liefhebbers – wie niet? – is dit recept een aanrader. Want het is niet alleen het recept voor een supersmeuïge, zachte en zoete taart die je doet watertanden, maar aan deze variant is ook chocolade toegevoegd. Ziet er nog mooi uit ook! 

Gemarmerde cheesecake

Recept voor 8 personen

Wat heb je nodig?

  • 185 g boter (op kamertemperatuur)
  • 30 g cacaopoeder
  • 285 g suiker
  • 4 eieren
  • 140 g bloem
  • snufje zout
  • 300 g ricotta
  • springvorm, 22 cm diameter

En zo doe je het!

Verwarm de oven voor op 160 °C. Meng de boter met het gezeefde cacaopoeder, 225 g suiker en 2 eieren. Zeef de bloem en het zout boven de kom, meng tot een glad beslag. Klop de overige 2 eieren met de resterende suiker wit-schuimig. Roer de ricotta los en meng met het ei-suikermengsel.

Bekleed de bodem van de vorm met bakpapier. Schep er eerst het chocolademengsel op en vervolgens het cheesecakemengsel. Trek er met een spatel krullen in, voor een marmereffect.

Bak de taart 40 minuten in de voorverwarmde oven. De taart moet stevig aanvoelen, maar binnenin nog zacht. Laat de taart afkoelen in de koelkast. Serveer in punten.

Geniet ervan!

Recept via Libelle-Lekker

Zin in nog meer zoet?

Shoppen is altijd een goed idee