Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Recept: Gegrilde zalm op de barbecue!

Recept: Gegrilde zalm op de barbecue!

Thuis & wonen
Recept: Gegrilde zalm op de barbecue!

De zomer heeft eindelijk haar intrede gemaakt, en dat maakt ons ontzettend blij! Bij warm weer hoort natuurlijk een barbecue, maar ben je niet zo’n liefhebber van veel vlees? Gril dan eens een stukje vis! Net zo zomers en feestelijk, maar wél een tikkeltje gezonder.

Gegrilde zalm op de barbecue!

Ingrediënten voor 4 personen.

Wat heb je nodig?

  • 4 zalmmoten
  • 250 g couscous
  • 4 onbehandelde sinaasappels
  • 2 sjalotten
  • 400 ml groentebouillon
  • 2 steranijs
  • 2 chilipepers
  • ½ kl sambal
  • 1 handvol postelein
  • olijfolie
  • boter
  • peper
  • zout

En zo maak je het!

Verwarm de oven voor op 180°C. Meng 2 el olijfolie met de sambal, kruid met peper en zout. Wentel de zalmmotenerdoor en laat 10 minuten marineren.

Doe de couscous in een kommetje en schenk de warme bouillon en de steranijsjes erbij. Laat 5 minuutjes wellen en roer los met een vork. Schep de steranijsjes er voorzichtig uit.

Pel de sjalotten en snipper fijn. Halveer de pepertjes, verwijder de zaadjes en de zaadlijsten en snipper in fijne ringen. Pers de sinaasappels en vang het sap op. Rasp de schil en blancheer. Pel de overige 2 sinaasappels en doe in partjes.

Meng de couscous met het sap, de pepertjes, de gesnipperde sjalot, de sinaasappelschil en de -partjes. Schep om.

Gril de zalmmoten goudbruin op de barbecue. Serveer met de couscous en een handjevol postelein of scheutjes.

Geniet!

Recept via Libelle-Lekker.

Lees ook:

 

Shoppen is altijd een goed idee