Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Recept: fruitsalade met champagne

Recept: fruitsalade met champagne

Thuis & wonen
Recept: fruitsalade met champagne

Nog op zoek naar een feestelijk dessert om het kerstdiner mee af te sluiten? Dan zou dit mooie toetje wel eens het antwoord kunnen zijn! Dit recept is heel makkelijk om te maken en door de champagne krijgt het meteen net even dat kleine beetje extra.  

Dit heb je nodig (voor 4 personen):

  • 200 gram verse frambozen
  • 200 gram verse aardbeien (in kwartjes gesneden)
  • Een halve charentaismeloen
  • 50 gram suiker
  • 1 vanillestokje
  • 125 ml goed gekoelde roze champagne
  • 250 ml droge rode wijn (bijvoorbeeld cabernet sauternes)
  • 250 ml dessertwijn (zoet, bijvoorbeeld sauternes)
  • 12 blaadjes munt (grofgehakt + wat extra)
  • 6 blaadjes basilicum (grof gehakt)
  • zwarte peper (versgemalen)

Zo maak je de fruitsalade met champagne:

  1. Splits het vanillestokje en schraap er het merg uit. Doe het in een pan met de suiker en de twee soorten wijn. Breng aan de kook. Doe de munt en basilicum in een zakje van zeefdoek en hang het in de vloeistof. Maal ook wat zwarte peper boven de pan.
  2. Neem de pan van het vuur en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Haal daarna het zakje met de kruiden eruit.
  3. Maak met behulp van het parisiennelepeltje balletjes van de meloen. Doe ze samen met de frambozen bij de siroop en laat minstens 4 uur marineren in de koelkast.
  4. Voeg ongeveer 2 uur voor u wilt gaan serveren ook de aardbeien bij de siroop. Laat verder marineren in de koelkast.
  5. Verdeel de fruitsalade over schaaltjes of mooie glazen en overgiet elke portie net voor het serveren met 2 el roze champagne

Recept: libelle-lekker.be

Lees ook:

Supersnel dessert: aardbeien-rabarbercrumble

Waarom champagne drinken je geheugen verbetert

Dit Oreo-dessert maak je met slechts 4 ingrediënten

 

Shoppen is altijd een goed idee