Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Recept: frisse vleessalade voor op brood

Recept: frisse vleessalade voor op brood

Thuis & wonen
Recept: frisse vleessalade voor op brood

De lunch is onze lievelingsmaaltijd! Eindeloos kun je varieren met groente, fruit, eieren, salades, quinoa, boekweit… Maar soms wil je ook gewoon eens lekker een ouderwetse boterham, dik gesneden én dik belegd. Deze frisse vleessalade is daar perfect voor. Makkelijk te maken, lekker smeuïg en net even iets anders dan een boterhammetje smeerworst. Probeer het zelf!

Ingrediënten voor 4 personen

  • 400 g gerookt kipfilet of ham
  • 1 komkommer
  • 4 lente-uien
  • 2 tomaten (ontpit)
  • 1 limoen
  • 4 el mayonaise
  • 4 el yoghurt
  • cayennepeper
  • zout

Bereidingswijze

1. De voorbereiding: snij het vlees in reepjes. Snij de komkommer in de lengte doormidden, verwijder de zaadjes en snij ‘m in kleine blokjes. Maak de lente-uitjes schoon en snij ze in ringetjes. Snij de tomaten in kleine blokjes.

2. Maak de dressing. Rasp en pers de limoen. Roer de mayonaise en de yoghurt glad met de geraspte limoenschil. Breng op smaak met limoensap, cayennepeper en zout.

3. Maak de salade aan met de dressing. Serveer meteen, met een snee lekker vers brood.

 

Probeer ook:

 

Bron: Libelle Lekker

Shoppen is altijd een goed idee