Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Recept: Flammkuchen met gedroogde ham en peer

Recept: Flammkuchen met gedroogde ham en peer

Thuis & wonen
Recept: Flammkuchen met gedroogde ham en peer

De Flammkuchen is een typisch Duits streekgerecht dat wordt gekenmerkt door een dunne bodem van brooddeeg die belegd is met uien, zure room en spek. Natuurlijk zijn er inmiddels vele variaties op dit gerecht en hieronder vind je er eentje: Flammkuchen met gedroogde ham en peer. Yum!

Dit heb je nodig voor 1 Flammkuchen:

  • 1 rol pizzadeeg
  • 4 plakken gedroogde ham (woudham)
  • Een halve Conference peer
  • Een halve rode uien
  • enkele druppels citroensap
  • een paar takjes verse tijm
  • 30 gram hazelnoten
  • 200 gram zure room
  • 2 el olijfolie
  • peper
  • grof zeezout

Zo maak je de Flammkuchen:

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Rol het pizzadeeg uit en bestrijk met de zure room. Kruid met peper en zout.
  3. Pel de rode ui en snipper fijn. Spoel de peer, verwijder het klokhuis en snij in fijne partjes. Besprenkel met citroensap. Beleg de pizza met de uiringen, de partjes peer en de sneetjes woudham.
  4. Hak de hazelnoten grof en bestrooi er de pizza mee. Besprenkel met olijfolie, kruid met peper en zout en enkele plukjes verse tijm.
  5. Bak de pizza 10 minuten in de hete oven.

Recept: libelle-lekker.be

Lees ook:

President IJsland: ‘Ananas op pizza zou verboden moeten worden’

Zelf maken: minipizza met paprika en feta

Recept: Ontbijtpizza met pancetta en ei

 

 

 

Shoppen is altijd een goed idee