Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Recept: filodeegrolletjes met lamsgehakt

Recept: filodeegrolletjes met lamsgehakt

Thuis & wonen
Recept: filodeegrolletjes met lamsgehakt

De voordelen van dit receptje? Het is makkelijk, het is heerlijk, het is goedkoop en het is zo klaar! Kan het nog beter? 

Dit goddelijke hapje is klaar in een minuut of veertig. Dit is wat je er voor nodig hebt (voor 4 personen):

  • 200 gram lamsgehakt
  • 2 gesnipperde sjalotten
  • olie
  • feta
  • 3 el gehakte munt
  • 2 el gehakte koriander
  • 2 el pistaches
  • 50 gram gedroogde veenbessen
  • 4 vellen filodeeg
  • 2 el gesmolten boter
  • 1 kl komijnpoeder
  • 1 kl paprikapoeder
  • peper
  • zout

Zo maak je ze:

  1. Verwarm de oven voor op 160°C.
  2. Fruit de sjalotten in hete olie. Voeg het gehakt toe en bak het rul. Kruid met het komijnpoeder, paprikapoeder, peper en zout.
  3. Meng de feta met de munt, koriander en gehakte pistachenoten. Kruid met peper. Schep er de veenbessen onder.
  4. Besmeer 8 plakjes filodeeg van 15 x 10 cm met boter. Beleg 1 kant van de plakjes met het gehakt. Schep er wat van het fetamengsel op. Rol het deeg om de vulling, vouw de zijkanten naar binnen en rol tot een rolletje van 10 cm lang.
  5. Leg de rolletjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met boter. Zet 15 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn. 

    Recept: libelle-lekker.be

Lees ook:

Recept: Vegetarische pita met yoghurtdip

Move over hummus: dít is je nieuwe favoriete dip!

Recept Mieke: Om te dippen

Shoppen is altijd een goed idee