Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Recept: eenvoudige kerstboommeringues

Recept: eenvoudige kerstboommeringues

Thuis & wonen
Recept: eenvoudige kerstboommeringues

Met deze kerstboommeringeus maak je kerst extra feestelijk! En deze heerlijke boompjes zijn ook nog eens in een handomdraai klaar. 

Dit heb je nodig (voor 12 stuks):

  • 120 gram eiwit (ongeveer 4 eieren, op kamertemperatuur)
  • 120 gram suiker
  • 120 gram bloemsuiker
  • 1 kl maïszetmeel
  • 1 kl azijn
  • 200 gram chocolade
  • eetbaar bladgoud (poeder)

Zo maak je de meringues:

  1. Klop het eiwit stijf. Voeg beide suikers, het maïszetmeel en de azijn toe en blijf kloppen tot het eiwit pieken vormt en mooi glanst.
  2. Smelt de chocolade, laat even afkoelen en meng door de meringue – maar zorg ervoor dat het geheel niet volledig gemengd is, maar dat je een marmereffect krijgt.
  3. Verwarm de oven voor op 90°C. 
  4. Doe het eiwit in een spuitzak en spuit op een bakplaat met bakpapier boompjes van meringue. Stop er een lollystokje in (te koop in winkels voor bakbenodigdheden). Laat 90 min. drogen in de oven.
  5. Laat de boompjes volledig afkoelen in de oven.Recept: libelle-lekker.be

Lees ook:

Recept: feestelijke kerstboombrownies

Video: Zo vouw je een servet in de vorm van een kerstboom

Recept: rendiermeringues

Shoppen is altijd een goed idee