Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > RECEPT: deze ‘drunken Oreo’s’ zijn onze favoriete nieuwe snack

RECEPT: deze ‘drunken Oreo’s’ zijn onze favoriete nieuwe snack

Thuis & wonen
RECEPT: deze ‘drunken Oreo’s’ zijn onze favoriete nieuwe snack

Oreo’s zijn – met reden – America’s favourite cookie, en stiekem ook de favoriet van de Flairredactie. En hoe kan je dat koekje nog beter maken? Juist ja, met een scheutje wodka.

We beloven het je plechtig: we zijn geen alcoholiekers geworden, maar we houden wel van een drankje af en toe. En, eh, als we dat drankje in koekjesvorm kunnen krijgen, is dat ook meer dan welkom. Onze vreugde was toen ook groot toen we in onderstaande video ontdekten dat je Oreo’s ook een boozy twist kunt geven.

Ingrediënten

  • 250 ml wodka
  • 250 ml (witte) chocoladelikeur
  • 250 ml volle melk
  • 3 pakjes gelatinepoeder
  • 1 rol Oreo’s

Recept

Meng de wodka en de chocoladelikeur in een grote kom. Verhit de melk in een kleine pan, maar zorg ervoor dat die niet begint te koken – te warm is te warm! Voeg de gelatine toe aan de melk wanneer die volledig opgewarmd is. Meng goed en giet het mengsel vervolgens door een zeef bij je alcoholmix. Giet het mengsel vervolgens uit op een diepe bakplaat en laat het geheel zo’n drie uurtjes afkoelen in de koelkast. Draai je Oreo’s vervolgens uit elkaar en verwijder de witte vulling met een mes (bonuspunt: de vulling heb je daarna niet meer nodig en kan je dus zonder zorgen binnenwerken).

Na drie uur: haal je bakplaat uit de koelkast en gebruik een ronde koekjessnijder om gelijke cirkeltjes uit je mengsel te halen. Puzzel je boozy vulling terug in elkaar met de Oreo-helften en enjoy (met mate)!

Lees ook:

Copyright: Martine Verhoeven

Shoppen is altijd een goed idee