Je bent hier: Home > Thuis & wonen > RECEPT: deze minicheesecakes bevatten geen suiker

RECEPT: deze minicheesecakes bevatten geen suiker

Thuis & wonen
RECEPT: deze minicheesecakes bevatten geen suiker

Heerlijk zoet en toch geen grammetje suiker. Deze minicheesecakes kun je gerust gezond noemen. Door de bodem van roggebrood en dadel, en de vulling van framboos en noten mag je de ‘guilty‘ in guilty pleasure meteen schrappen.

Ingrediënten (voor 4 taartjes)

Voor de bodem:

  • 120 gram roggebrood
  • 120 gram dadels
  • 1 eetlepel ahornsiroop
  • Snuifje zeezout
  • 4 minivormpjes met een diameter van 12 cm

Voor de vulling:

  • 120 gram frambozen
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 180 gram cashewnoten (geweekt)
  • 40 gram kokosolie, gesmolten
  • 4 eetlepels ahornsiroop
  • Extra frambozen of blauwe bessen (als garnering)

Zo maak je het

  1. Laat de cashewnoten drie uur weken.
  2. Doe het roggebrood met de dadels, de ahornsiroop en een snuifje zout in de keukenmachine en mix dit tot je een plakkerige massa hebt. Verdeel het mengsel over de 4 minitaartvormpjes en zet het in de koelkast.
  3. Smelt de kokosolie met de ahornsiroop in een pannetje op een laag vuurtje. Doe de cashewnoten, het vanille-extract, het kokosolie-ahornsiroopmengsel en de frambozen in een blender en mix op de hoogste stand tot het glad wordt. Dit kan even duren.
  4. Verdeel de vulling over de bodem van de taartvormpjes en zet minimaal drie uur in de koelkast. Serveer met wat frambozen of blauwe bessen.

Eet smakelijk!

Bron: Culy.nl

Maak ook

Shoppen is altijd een goed idee