Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Recept: deze gevulde kerstboomcakejes zijn de perfecte afsluiter van je kerstdiner

Recept: deze gevulde kerstboomcakejes zijn de perfecte afsluiter van je kerstdiner

Thuis & wonen
Recept: deze gevulde kerstboomcakejes zijn de perfecte afsluiter van je kerstdiner

Een origineel dessert als afsluiter van je kerstdiner? Deze gevulde kerstboomcakejes zien er niet alleen schattig uit, ze zijn heerlijk én zo gemaakt. Handen klaar, en bakken maar!

Ingrediënten (voor 4 personen):

30 minuten bereiden, 4 uur opstijven

  • 2 kant-en-klare cakes: 1 chocoladecake en 1 quatre-quarts

Voor de witte vulling:

  • 100 g slagroom
  • 1 el suiker
  • 100 g mascarpone

Voor de donkere vulling:

  • 150 g donkere chocolade, in kleine stukken
  • 1 klontje boter
  • 3 eieren, gescheiden
  • 3 el suiker

Zo maak je zo:

  1. Klop voor de witte vulling de slagroom stijf met de suiker. Roer de mascarpone los met een vork, roer er de stijfgeklopte room door en zet in de koelkast.
  2. Zet een pan met een flinke bodem water op. Als het water kookt, zet er dan een kleinere pan met de chocolade en de boter bovenop, en roer tot de chocolade gesmolten is. Neem van het vuur. Klop de dooiers met de suiker tot wit schuim en roer er de gesmolten chocolade door. Klop het eiwit stijf en spatel door de mousse. Zet 3 uur in de koelkast.
  3. Snij de cakes in plakken van maximaal 1 cm dik en steek 8 kerstboompjes uit de chocoladecake en 8 uit de gewone. Smeer royaal chocomousse op 4 chocoladeboompjes en mascarpone op de gewone, en leg er de resterende boompjes bovenop.
  4. Ga met een aardappelmesje langs de contouren zodat de boompjes mooi in vorm komen, strooi er eetbare sterretjes op en zet nog 1 uur koel voor je ze in duo’s serveert.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Shoppen is altijd een goed idee