Je bent hier: Home > Thuis & wonen > RECEPT: de lekkerste (én eenvoudige) chocolademousse

RECEPT: de lekkerste (én eenvoudige) chocolademousse

Thuis & wonen
RECEPT: de lekkerste (én eenvoudige) chocolademousse

3 april was Chocolate Mousse Day! En daarom delen we – beter laat dan nooit – ons overheerlijkste chocolademousserecept met jullie. Met liefde! Aanvallen!

(Beeld: Instagram: @hittaformen)

10 min. voorbereiding + minimum 2 uur opstijven in de koelkast

Wat hebben we nodig voor zo’n 8 kommetjes chocolademousse?

1 eierdooier
2 eetlepels poedersuiker
eventueel 1 koffielepel rum
200 g pure chocolade
2 eetlepels melk
5 eiwitten
200 ml room

1. Klop de eierdooier los met een eetlepel poedersuiker en (eventueel) de rum.

2. Smelt de chocolade met de melk in de magnetron, of au bain-marie. Roer samen tot een gladde massa.

3. Roer het eierdooiermengsel door het chocolademengsel.

4. Klop de eiwitten stijf. Klop ook de room samen met een eetlepel poedersuiker in een aparte kom stijf.

5. Meng de opgeklopte room met het chocolademengsel. Meng nadien ook de stijfgeklopte eiwitten voorzichtig met het mengsel.

6. Laat de mousse in de kom of verdeel het over kleinere schaaltjes. Laat de chocolademousse gedurende minstens 2 uur opstijven in de koelkast.

7. Aanvallen!


(Giphy)

Nog meer chocolade…

Shoppen is altijd een goed idee