Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Recept: Crumble van peer, appel en bosbessen

Recept: Crumble van peer, appel en bosbessen

Thuis & wonen
Recept: Crumble van peer, appel en bosbessen

Dit zalig zoete recept is zowel te maken om je gasten te verblijden met een rijkelijk dessert, of te maken als vullend ontbijt. Zoet, goed verteerbaar door de havermout en simpel om te maken. Maar bovenal; ontzettend lekker!

Crumble van peer, appel en bosbessen

Recept voor 6 personen

Wat heb je nodig?

  • 1 appel
  • 2 peren
  • 100 g bosbessen (ontdooid en uitgelekt)
  • 2 el suiker
  • ½ kl kaneel
  • 100 g havermout (vlokken)
  • 50 g bloem
  • 50 g bruine suiker
  • 50 g boter
  • zout

En zo maak je het!

Verwarm de oven voor op 180°C.
Schil de appel en de peren. Snij ze in blokjes en meng met de bosbessen, suiker, kaneel en een snuifje zout. Doe alles in een ovenschaal.
Meng de havermoutvlokken met de bloem en de bruine suiker. Smelt de boter, doe ze bij de vlokken en meng goed. Verdeel het mengsel over het fruit.
Zet de crumble 45 minuten in de oven, tot het fruit lekker zacht is en het crumble laagje goudbruin kleurt. Versier het gerecht met extra vers fruit, voor een verrassend frisse smaak bij dit zoete gerecht!
Geniet!
Recept via Libelle-Lekker.
Lees ook:

 

Shoppen is altijd een goed idee