Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Recept: Crostini met geitenkaas en balsamicobessen

Recept: Crostini met geitenkaas en balsamicobessen

Thuis & wonen
Recept: Crostini met geitenkaas en balsamicobessen

Wie dit weekend een etentje met vrienden of familie gepland heeft, is steeds op zoek naar leuke en nieuwe recepten om je gasten mee te kunnen imponeren. Wij vonden dit leuke gerechtje dat er niet enkel heel mooi uitziet, maar ook nog eens super gemakkelijk is om te bereiden. Misschien een leuk idee voor de aperitief of het voorgerecht?

Dit heb je nodig: 

  • 8 sneetjes stokbrood
  • 150 g geitenkaas
  • 125 g blauwe bessen
  • 1 teentje knoflook
  • 1 citroen
  • 1 el tijm
  • 100 g zure room
  • 2 el balsamicoazijn
  • 1 el suiker
  • 50 ml olijfolie
  • peper en zout

Zo maak je het:

  1. Verwarm de ovengrill voor. Druk de sneetjes brood licht in de olijfolie en bestrooi met peper en zout. Zet even opzij.
  2. Meng de zure room met de geitenkaas. Pel de knoflook en pers het bij het kaasmengsel. Spoel de citroen en rasp de schil. Doe de rasp en blaadjes tijm bij de kaas. Bestrijk er de sneetjes brood mee en zet 10 minuten onder de grill.
  3. Verwarm de blauwe bessen in een steelpan en strooi er de suiker over. Voeg de azijn toe zodra de bessen beginnen te kleuren.
  4. Schud de bessen kort op. Lepel ze over de crostini met geitenkaas.

Recept: Libelle Lekker

Lees ook:

 

 

Shoppen is altijd een goed idee