Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Recept: compote van aardbeien en rabarber met briochebrood

Recept: compote van aardbeien en rabarber met briochebrood

Thuis & wonen
Recept: compote van aardbeien en rabarber met briochebrood

Weer eens wat anders dan een potje jam uit de winkel: het maken van je eigen compote. Superlekker op brood, heerlijk zoet en zomers en nog leuk om te maken ook. Serveer het met briochebrood voor een overheerlijk ontbijt of lunch!

Compote van aardbeien en rabarber met briochebrood

Recept voor vier personen

Wat heb je nodig?

  • 250 g aardbeien
  • 2 rabarber (stengels)
  • sinaasappelschil (van een halve sinaasappel, in reepjes)
  • ¼ kl vanille-extract
  • 50 g suiker
  • 4 sneden briochebrood

En zo maak je het!

Spoel de aardbeien en snij in partjes. Schil de rabarber en snij in stukken.

Doe de rabarber, de sinaasappelschil, het vanille-extract en de suiker in een pan met een scheutje water. Laat 10 à 15 minuten op een zacht vuur sudderen tot de suiker gesmolten is. Voeg de aardbeien toe en laat nog 5 minuten pruttelen. Laat afkoelen.

Rooster het briochebrood. Serveer de aardbeiencompote met de toast.

Enjoy!

Recept via Libelle-Lekker.

Zin in nog meer lekkere ontbijtjes?

 

Shoppen is altijd een goed idee