Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Recept: chocolademoussetaart!

Recept: chocolademoussetaart!

Thuis & wonen
Recept: chocolademoussetaart!

Oei, deze taart is gevaarlijk lekker! Neem chocolademousse, marshmallows én aardbeien en je hebt een combinatie waarvan het water je gelijk in de mond neemt. Een perfect baksel om mee aan de slag te gaan dit weekend, waarmee je perfect die sinner sunday vieren kunt!

Chocolademoussetaart

Recept voor 8 personen.

Wat heb je nodig?

  • 2 pakjes Petit beurres
  • 500 g witte marshmallow
  • 870 g fondantchocolade
  • 600 ml room
  • 60 g boter
  • 9 eieren
  • 2 eidooiers
  • 300 g suiker
  • 1 el vanillesuiker
  • 1 bakje aardbeien

En zo maak je het!

Verwarm de oven voor op 160°C. Begin met de bodem. Zet de taartvorm op een schaal. Beleg de bodem van de vorm met Petit-beurrekoekjes. Snij de marshmallows in kleine stukken en bedek de koekjesbodem ermee.

Smelt 400 g chocolade au bain-marie en giet over de marshmallows. Bedek opnieuw met koekjes en zet koel weg.

Maak de taart. Smelt 270 g chocolade au bain-marie. Breng 300 ml room aan de kook, samen met de boter.

Neem een tweede – even grote – vierkante bakvorm. Bedek met bakpapier. Klop 3 eieren kort los. Meng ze met het room-botermengsel en de gesmolten chocolade. Schep goed om en giet in de vorm. Bak 35 minuten in de oven. Haal de taart uit de vorm en laat afkoelen. Snij van alle randen 1 mm af zodat de lagen beter zichtbaar zijn.

Maak de chocolademousse. Smelt de rest van de chocolade au bain-marie. Splits de resterende eieren. Klop de eidooiers los met de helft van de suiker. Giet de gesmolten chocolade voorzichtig bij het eiermengsel en meng goed.

Klop de rest van de room op met de vanillesuiker en spatel door het chocolademengsel. Klop de eiwitten op met de rest van de suiker en spatel door het chocolademengsel. Zet in de koelkast.

Haal de bodem uit de koelkast en schep op elk koekje wat chocolademousse. Draai de taart om en leg ze erbovenop.

Doe de rest van de chocolademousse in een spuitzak met een ronde spuitmond. Spuit op de taart in sierlijke slingers. Werk af met verkruimelde petit-beurrekoekjes, marshmallows en aardbeien.

Enjoy!

Recept via Libelle-Lekker.

Lees ook:

 

Shoppen is altijd een goed idee