Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Recept: chocoladebroodje met banaan

Recept: chocoladebroodje met banaan

Thuis & wonen
Recept: chocoladebroodje met banaan

Het ontbijt is de meest belangrijke maaltijd van de dag, en je kunt er heerlijk meer variëren. Ben jij net als wij dol op ontbijten, en zou je het liefst iedere maaltijd een smoothie, overnight oats of croissantje eten? Dan ga je dit receptje ontzettend waarderen!

Want dit chocoladebroodje laat je gelijk watertanden en is een feestje om op tafel te zetten. Het is een chocoladebroodje zoals je het kent, maar dan gecombineerd met banaan. En ja, dat is ontzéttend lekker. Je maakt het broodje in een handomdraai, en ’t is gegarandeerd een hit. Ook bij de kids!

Chocoladebroodje met banaan

Recept voor 4 personen.

Wat heb je nodig?

  • 1 vel bladerdeeg (kant-en-klaar, 40 x 40 cm)
  • pure chocolade
  • 1 ei
  • 1 banaan
  • snuifje poedersuiker
  • 10 ml vloeibare honing
  • ½ uitgeperste citroen 

En zo maak je het!

Prak de banaan. Roer er wat suiker, de honing en het citroensap door.

Bestrijk het deeg met water en snij het in rechthoeken van 12 x 8 cm. Leg links op 3 cm van de rand een stukje chocolade. Lepel wat banaan over de chocolade en rol op. Druk de zijkanten goed aan. Leg de broodjes op de naad op een bakplaat. Bestrijk ze met ei dat je losgeklopt hebt met een scheutje melk. Laat een halfuur rusten.

Verwarm de oven voor op 190° C. Bak de chocoladebroodjes in 15 à 20 minuten goudbruin. Deze chocoladebroodjes zijn heerlijk met wat vers rood fruit erbij, en een feestje op je bord!

Enjoy!

Recept via Libelle-Lekker.

Lees ook:

 

Shoppen is altijd een goed idee