Je bent hier: Home > Thuis & wonen > RECEPT: deze cheesecake mousse met zoute karamel willen wij nú proberen

RECEPT: deze cheesecake mousse met zoute karamel willen wij nú proberen

Thuis & wonen
RECEPT: deze cheesecake mousse met zoute karamel willen wij nú proberen

Oh my god! Dit moet zowat hét beste recept van het internet zijn: cheesecake mousse met zoute karamel en popcorn. Ziet er misschien een beetje ingewikkeld uit maar ons nieuwe favoriete dessert is super gemakkelijk te maken. Wij leren je hoe!

Ingrediënten voor 6 personen:
  • 150 g + 1 el kristalsuiker
  • 60 ml water
  • 450 ml room
  • 250 gr roomkaas, op kamertemperatuur
  • 2 tl zeezout
  • Popcorn met karamel
Zo maak je het:

Doe 150 g suiker in een schone pot met 60 ml water. Breng aan de kook terwijl je al roerend de suiker oplost. Laat enkele minuten koken zonder te roeren en wacht tot het suikerwater goud begint te kleuren. Terwijl de suiker zachtjes karameliseert, verwarm je 200 ml room (niet laten koken). Haal het gouden suikerwater van het vuur en voeg de hete  room geleidelijk toe. Klop zachtjes. Het mengsel zal waarschijnlijk als een gek beginnen schuimen maar blijf roeren tot je een gladde, rijke karamel krijgt. Laat 10 minuten afkoelen en roer er 1 theelepel zout doorheen.

Doe de roomkaas in een keukenmachine samen met 1 eetlepel suiker en 120 ml van de zoute karamel. Klop tot een gladde massa. In een andere kom ga je de rest van de room opkloppen. Voeg deze uiteindelijk toe aan het roomkaasmengsel en verdeel over 6 glaasjes. Laat op z’n minst 3 uur opstijven in de frigo.

Voor je de glaasjes gaat serveren, schep je een eetlepel van de karamel bovenop elke cheesecake mousse. Werk af met de popcorn met karamel en een vleugje zeezout. Klaar is kees!

Cheesecake mousse met zoute karamel

Bron: CulyFrom The Kitchen

 

Lees ook:

Shoppen is altijd een goed idee