Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Recept | Cheesecake

Recept | Cheesecake

Recept | Cheesecake

Taartje bij de koffie? Verwarm de oven voor op 130 graden en ga aan de slag met dit recept van cheesecake met frambozen en een bodem van bastognekoekjes. 

cheesecake-header

Dit heb je nodig:

– 6 pakjes MonChou (of andere roomkaas)
– 1 zakje vanillesuiker
– 3 eieren
– 1 pak bastognekoekjes
– 20 gram bloem
– 170 gram suiker
– 75 gram margarine
– 250 gram (meer kan ook) frambozen
+ taartvorm en een keukenmachine of mixer

 

Zo maak je het! 

Vet de taartvorm in met een beetje boter. Verkruimel alle bastognekoekjes (dit gaat het handigst met een keukenmachine) en doe deze in een bak. Neem 75 gram margarine en smelt deze in een pannetje. Giet de gesmolten boter vervolgens door de kruimels heen en roer goed. Als je goed gemengd hebt, doe je de kruimels in de taartvorm en verdeel je ze goed over de bodem. Wel even goed aanduwen!

Verwarm de oven voor op 130 graden. Heb je een gewone mixer, neem dan een ruime bak om in te mixen. Heb je een keukenmachine met mixfunctie gebruik dan de bijbehorende bak.
Doe de pakjes roomkaas samen met de vanillesuiker, bloem en gewone suiker in de kom en mix alles goed door elkaar heen en voeg hier drie eieren aan toe. Mix een paar minuten goed zodat er een gladde massa ontstaat. Giet dit mengsel vervolgens in de vorm (op de koekbodem dus) en strijk glad met een spatel. Dan kan de taart in de oven: 60 minuten op 130 graden. Kijk na 45 min wel even of alles goed gaat en je taart niet donkerbruin/zwart wordt, want sommige ovens worden net iets warmer.

Als je cheesecake klaar is, laat je ‘m afkoelen. Als ie genoeg afgekoeld is, zet ‘m dan in de koelkast zodat ie lekker koud kan worden. Haal de frambozen uit de vriezer en verdeel deze over de cheesecake. Laat hem een uurtje op kamertemperatuur staan zodat de frambozen kunnen ontdooien. Eet smakelijk!

cheesecake-header-2

Bron: www.dekoffiefilters.nl

Logo-de-koffiefilters