Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Recept: camembert in z’n doosje

Recept: camembert in z’n doosje

Thuis & wonen
Recept: camembert in z’n doosje

Ook zo’n fan van kaasplankjes en kaas in het algemeen? Wij snappen je helemaal, en zouden dan ook het liefst iedere avond afsluiten met een Franse kaas en rode wijn. Dit is natuurlijk niet écht een goed plan, maar dit recept van camembert met witte wijn zeker wel. Een aanrader voor iedere kaasliefhebber!

Camembert in z’n doosje

Recept voor 8 personen.

Wat heb je nodig?

  • 250 g camembert (in een doosje)
  • 1 teentje knoflook
  • takje tuinkruiden (verse (rozemarijn, tijm))
  • 30 ml witte wijn (droge)
  • peper (versgemalen)

En zo maak je het!

Spoel de tuinkruiden. Doe het doosje camembert open. Snij een inkeping in de korst van de kaas, druk er de verse tuinkruiden en het ongepelde teentje knoflook in. Giet de wijn erbij en sluit het kaasdoosje. Verpak het doosje in aluminiumfolie.

Zet het kaasdoosje 12 à 15 minuten op de barbecue. Verwijder de aluminiumfolie, open het doosje en kruid de gesmolten kaas met versgemalen peper.

Eetsmakelijk!

Recept via Libele-Lekker.

Lees ook:

 

Shoppen is altijd een goed idee