Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Recept: cacaotruffels met rode bessengelei

Recept: cacaotruffels met rode bessengelei

Thuis & wonen
Recept: cacaotruffels met rode bessengelei

Chocoladefans opgelet! Zin om de keuken in te duiken én zo een eigengemaakte bonbon te serveren bij de koffie? Dan moet je deze cacaotruffels echt eens proberen te maken. Ze zijn ontzettend lekker, zoet en zalig met rode bessengelei. Ook mooi als feestelijk dessert!

Cacaotruffels met rode bessengelei

Recept voor 20 truffels

Wat heb je nodig?

  • 50 g bittere chocolade
  • 200 g rode bessen gelei
  • 2 el cacaopoeder
  • 200 el slagroom
  • 2 el fijne suiker

En zo maak je het!

Breek de chocolade in stukjes. Doe ze met de room in een pannetje en zet op een zacht vuur tot de chocolade gesmolten is. Doe er de gelei en de suiker bij. Roer goed glad.

Doe het mengsel in een kom. Zet 1 uur afgedekt in de koelkast.

Maak bolletjes zo groot als een nootje van het mengsel en bestuif met gezeefd cacaopoeder.

Recept via Libelle-Lekker

Nog meer chocoladereceptjes maken?

 

 

Shoppen is altijd een goed idee