Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Recept | Braam-peerstrudel

Recept | Braam-peerstrudel

Thuis & wonen
Recept | Braam-peerstrudel

We kennen allemaal de golden oldie Apfelstrudel die onmisbaar is op wintersportvakantie. Maar wist je dat dat een strudel, gevuld met vers fruit, net zo lekker is in het voorjaar? Je kunt zelf variëren met welke soorten fruit je hem vult. Flair’s favoriet is die met bramen en peer. Serveer hem warm met een toef slagroom of (zelfgemaakt) vanille-ijs.

 

web-strudel-paul-hollywood-

 

30 minuten voorbereiding

40 baktijd

Voor 6 stukken

 

Dit heb je nodig:

– 120 g boter

– tl vanille-extract

– 3 rijpe peren

– 1 tl sinaasappelrasp

– sap van citroen

– 100 g bramen

– 60 g sultana’s

– 50 g geschaafde amandelen, geroosterd

– 120 g fijne kristalsuiker

– 5 vellen filodeeg

– 120 g verse witte broodkruim

– poedersuiker om te bestrooien

 

Zo maak je het:

Verwarm de oven voor tot 180 °C. Bedek een bakplaat met bakpapier. Smelt op zacht vuur 100 gram van de boter met het vanille-extract. Schil de peren, verwijder klokhuis en snijd ze in blokjes. Smelt de rest van de boter zachtjes in een koekenpan, en sauteer de peerstukjes 2-3 minuten tot ze zacht zijn. (Bij perfect rijpe peren hoeft dit niet). Giet ze af. Laat de peer in een kom afkoelen, en schep er sinaasappelrasp, citroensap, bramen, sultana’s, geschaafde amandelen en suiker door. Leg een laagje filodeeg op een schone doek op je werkblad. Bestrijk met wat boter-vanillemengsel en bestrooi met eenvijfde van de broodkruim. Herhaal dit tot de deeglaagjes op zijn. Houd wat boter over. Leg het fruit aan een korte zijde op het deeg , laat een rand van 5 cm vrij. Vouw de lange zijdes naar binnen en rol vanaf de korte zijde de strudel op, de doek helpt daarbij . Leg de rol, deegnaad naar beneden, op de bakplaat en bestrijk met boter. Bak de strudel in 40 minuten goudkleurig. Laat iets afkoelen en bestrooi voor het serveren met poedersuiker.

 

Paul-Hollywood_cover Alle beelden en recepten komen uit het boek bBakken met Paul Hollywood, € 24,99, Goodcook.nl.

Paul Hollywood is jurylid van The Great British Bake Off.

 

Shoppen is altijd een goed idee