Zet in een handomdraai een lekker zelfgebakken taartje op tafel met deze muffins. Leuk voor bij de koffie of thee!
Recept: bosbessenmuffins
Ingrediënten voor 12 muffins
Wat heb je nodig?
- 100 g boter
- 200 ml melk
- citroenrasp
- 2 eieren (biologisch)
- 125 g kristalsuiker
- 1 tl vanillesuiker
- 250 g bloem
- 2 tl bakpoeder
- 1 mespuntje zout
- 125 g bosbessen (vers of diepvries)
En zo doe je het!
Verwarm de oven voor op 175 °C voor grote muffins en op 200 °C voor kleine muffins. Smelt de boter en roer de melk en citroenrasp erdoor.
Klop de eieren met de kirstal– en vanillesuiker licht en luchtig. Roer het botermengsel door het eimengsel. Zeef de bloem met het bakpoeder en het zout en schep dit voorzichtig door het boter-eimengsel.
Zet papieren vormpjes in een muffinplaat. Schep er wat bosbessen in en vul de vormpjes voor twee derde met het deeg. Bak grote muffins circa 20 minuten en kleine 12-15 minuten in het midden van de oven. Een prikker die je in het midden steekt, moet er droog uitkomen.
Enjoy!
Recept via Libelle-Lekker
Lees ook: