Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Recept: bloemkoolblini’s met kaviaar

Recept: bloemkoolblini’s met kaviaar

Thuis & wonen
Recept: bloemkoolblini’s met kaviaar

Deze bloemkoolblini’s zijn een heerlijke en verrassende variatie op de traditionele Russische blini. Maar ook deze eet je natuurlijk met kaviaar!

Dit heb je nodig (voor 6 personen): 

  • 150 g bloemig kokende aardappelen
  • 50 g kaviaar
  • 250 g bloemkool
  • 2 eieren
  • 100 g bloem
  • 10 g verse gist
  • 200 g zure room
  • 3 el arachideolie
  • 2 takjes kervel
  • nootmuskaat
  • zout
  • peper

Zo maak je ze:

  1. Kook de aardappelen in de schil. Pel ze daarna en maak er puree van.
  2. Kook de bloemkool gaar. Giet af en pureer met de mixer.
  3. Splits de eieren. Meng in een kom de aardappelpuree, bloemkoolpuree en de eidooiers.
  4. Verkruimel de gist in 75 ml lauw water en roer tot een papje. Vermeng met de puree.
  5. Klop het eiwit stijf en spatel het door de puree. Kruid met zout, peper en nootmuskaat. Laat 30 minuten afgedekt rijzen.
  6. Bak in hete olie pannenkoekjes van het deeg. Serveer lauw, met een lepeltje zure room, wat kaviaar en een takje kervel.

Een heel leuk hapje voor als je eens gasten te eten hebt!

Andere lekkere recepten:

Bloemkoolburger

Bloemkooltaartjes

Recept: Pannenkoekjes met lamsgehakt in cupcakevorm!

Bron: Libelle-lekker.be

Shoppen is altijd een goed idee