Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Recept: black bean burgers

Recept: black bean burgers

Thuis & wonen
Recept: black bean burgers

Het is weekend en de zomer is voorbij dus het is tijd voor comfort food! En wat geeft er meer comfort dan een heerlijke burger? Deze heerlijke vega-burger is ook nog eens een stuk gezonder dan de klassieke burger, dus je hoeft je niet schuldig te voelen nadat je er eentje hebt verorberd! 

Dit heb je nodig (voor 8 personen): 

  • 1 aubergine
  • 1 rode ui
  • 1 groene paprika
  • 3 teentjes knoflook
  • 400 gram zwarte bonen (uitgelekt en gespoeld)
  • 50 gram grof gehakte cashewnoten
  • 2 el maiszetmeel
  • 0,5 kl tomatenpuree
  • 1 ei
  • peper en zout
  • 4 hamburgerbroodjes
  • 1 handje kropsla
  • 4 plakjes cheddar kaas
  • 1 tomaat
  • 1 rode ui
  • barbecuesaus
  • olijfolie

Zo maak je ze:

  1. Prik het vel van de aubergine in met een vork en bestrijk met olijfolie. Leg de aubergine op een vel aluminiumfolie en rooster 15 à 20 minuten op de barbecue, draai regelmatig om, tot de aubergine zwart en zacht is. Laat wat afkoelen. Snij de aubergine overlangs in parten en verwijder het vel. Laat uitlekken in een vergiet. Knijp overtollig vocht eruit.
  2. Pel en pers de knoflook. Pel de ui en maak de paprika schoon. Snij de ui en paprika in partjes en rooster die 10 minuten op een bakplaat op de barbecue. Doe de knoflook erbij en rooster nog 5 minuten. Zet opzij. Leg de goed uitgelekte bonen op de ovenplaat en laat 8 tot 10 minuten roosteren tot de bonen beginnen te barsten.
  3. Doe de helft van de bonen in een keukenmachine en mix met de paprika, ui en aubergine. Doe in een kom en voeg de rest van de bonen, de noten, het maïszetmeel, de tomatenpuree en het ei toe. Kruid met peper en zout. Is het mengsel te vochtig, voeg dan havermeel toe. Vorm er burgers van en laat 15 minuten opstijven in de koelkast
  4. Gril de burgers 4 minuten aan elke kant. Rooster de broodjes aan de binnenzijde. Beleg de onderste helft met slablaadjes, een burger, een sneetje kaas, een schijfje tomaat, enkele uienringen en barbecuesaus, sluit het broodje en gaar op de barbecue tot de kaas gesmolten is.

Recept: libelle-lekker.be

Lees ook:

AHA: daarom zien hamburgers er zo ongelofelijk goed uit in reclamefilmpjes

Recept: kipburgers met knoflooksaus

Je houdt een hamburger wellicht al heel je leven verkeerd vast

Shoppen is altijd een goed idee