Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Recept: biefstuk met pikante noedels

Recept: biefstuk met pikante noedels

Thuis & wonen
Recept: biefstuk met pikante noedels

Wat ga jij vanavond eten? Heb je toevallig zin in iets eenvoudigs dat net dat beetje extra pit aan je leven toevoegt? Dan is dit receptje voor biefstuk met pikante noedels precies waar je naar op zoek bent!

Dit heb je nodig (voor 4 personen):

  • 250 gram eiernoedels (mie)
  • 300 gram biefstuk
  • 500 peultjes (afgehaald)
  • 1 sjalot (gehakt)
  • 1 rode chilipeper (ontpit en in stukjes gesneden)
  • 2 stengels citroengras
  • 1 cm verse gemberwortel
  • 1 el donkere sojasaus
  • olie
  • peper
  • zout

Zo maak je de biefstuk met pikante noedels

  1. Kook de peultjes beetgaar in gezouten water. Laat schrikken in koud water, en uitlekken.
  2. Spoel het citroengras, verwijder boven- en onderkant en hak de stengels fijn. Schil en rasp de gemberwortel. Stamp citroengras, gember, sjalot, knoflook en pepertje samen fijn in de vijzel (of hak ze met de keukenrobot).
  3. Snij de biefstuk in dunne plakjes. Vermeng met de sojasaus.
  4. Kook de noedels gaar in ruim water. Giet af, laat schrikken onder koud water, en uitlekken.
  5. Verhit 2 el olie in een wok of koekenpan. Roerbak de noedels 1 minuut. Schep uit de wokj. Roerbak de biefstuk 1 minuut. Doe er de kruidenmix bij. Roerbak weer 1 minuut.
  6. Doe er de peultjes bij. Schep goed om en laat 1 minuut doorwarmen. Vermeng met de gebakken noedels en kruid naar smaak met peper.
  7. Schep weer goed om. Laat even doorwarmen en dien op.

Recept: libelle-lekker.be

Lees ook:

Zelf maken: gezonde noedelsoep om mee te nemen

Recept: Oosterse wrap met biefstuk

Bewezen: pikant eten is goed voor je gezondheid!

Shoppen is altijd een goed idee