Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Recept: belachelijk lekkere speculaastiramisu

Recept: belachelijk lekkere speculaastiramisu

Thuis & wonen
Recept: belachelijk lekkere speculaastiramisu

Tiramisu hoef je niet altijd te bereiden met lange vingers. Je kunt ook in koffie gedrenkte speculaasjes tussen je heerlijke, zoete mascarponelagen leggen. Wij hebben het perfecte recept voor jullie: speculaastiramisu. En als we perfect zeggen, bedoelden we ook effectief PER-FECT!

20 min. voorbereiding + 3 uur opstijven in de koelkast

Welke ingrediënten hebben we nodig voor ongeveer 6 kommetjes speculaastiramisu?

4 eierdooiers
100 g poedersuiker
4 eetlepels amaretto
500 g mascarpone
2 eiwitten
200 g speculaasjes
héééééél sterke koffie of espresso

Zo maak je speculaastiramisu

1. Voeg de eidooiers, de bloemsuiker en de amaretto samen in een kom. Mix tot het een luchtig geheel met een lichte kleur.

2. Voeg de mascarpone erbij en mix het geheel tot een dik beslag.

3. Klop de eiwitten volledig stijf – zorg dat de haken van de mixer schoon en droog zijn.

4. Roer de eiwitten met een lepel voorzichtig onder het dikke beslag.

5. Drenk een speculaasje kort in de koffie en leg het op de bodem van een kommetje.

6. Schep er een laagje van het mascarponemengsel op.

7. Herhaal stap 5 en stap 6 nog ongeveer twee keer. Top af met een laagje mascarponemengsel.

8. Plaats de kommetjes in de koelkast. Laat de speculaastiramisu minstens drie uur opstijven.

9. Serveer met cacaopoeder, chocoladeschilfers of speculaascrumble on top.

Ziezo. Kees is weer zo klaar als een klontje.

Gek op zoet? Lees ook:

Shoppen is altijd een goed idee