Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Recept: Barbecue kipspiesen met courgette en een pesto aardappelsalade

Recept: Barbecue kipspiesen met courgette en een pesto aardappelsalade

Thuis & wonen
Recept: Barbecue kipspiesen met courgette en een pesto aardappelsalade

Ben jij ook zo onwijs aan het genieten van de zon? Het mooie weer blijft nog even aanhouden, en dus moeten we daar natuurlijk optimaal van genieten. Lekkere drankjes, zomerse hapjes en goeie muziek, wij hebben dit weekend allemaal gezellige avondjes op de planning staan. Dit recept voor kipspiesjes past daar perfect bij!

Lees ook: Recept voor op de barbecue: visspiesjes met saffraan en paprika!

Wat heb je nodig?

  • 800  g voorgekookte krieltjes
  • zout en peper
  • 400 g kipfilet (of kipdijfilet)
  • 1  el paprikapoeder
  • 1  el Bertolli vloeibaar voor koken, bakken en roerbakken
  • 2  grote courgettes
  • 8  lente-uien
  • 25  g pijnboompitten
  • 5  el Bertolli Pesto Rosso
  • 3  el mayonaise
  • 100  g rucola

En zo maak je het!

  1. Kook de krieltjes gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet ze af en laat ze afkoelen. Snijd ondertussen de kipfilet in 20 stukken en rijg die aan 4 lange spiezen. Bestrooi de kip met wat peper, zout en paprikapoeder en bestrijk met een beetje vloeibare margarine.
  2. Snijd kleine courgettes in de lengte doormidden; grote in de lengte in vieren. Bestrooi ze met wat peper, zout en paprikapoeder en bestrijk met een beetje vloeibare margarine.
  3. Snijd de lente-uitjes in dunne ringen. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin. Laat ze op een bord afkoelen.
  4. Meng de pesto in een grote schaal met de mayonaise, de lente-uitjes, de pijnboompitten en de krieltjes.
  5. Rooster de kipspiezen en de courgette op een hete barbecue of onder de grill in ca. 10 minuten. Keer geregeld.
  6. Schep vlak voor het eten de rucola door de aardappelsalade.
  7. Leg de spiezen en de courgette op 4 borden en schep de aardappelsalade erbij.
  8. Tip gebruik eens kipdijfilet voor je kipsaté. Dit bevat meer vet en zorgt voor malser vlees.

Wil je niets meer missen van Flair? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale lente-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10

Bron: CookLoveShare

 

Shoppen is altijd een goed idee