Je bent hier: Home > Thuis & wonen > RECEPT: banoffee pie in een potje

RECEPT: banoffee pie in een potje

Thuis & wonen
RECEPT: banoffee pie in een potje

Best of both worlds: bananen en toffee. Enter: dit heerlijke dessert ‘banoffee pie’. Snel en gemakkelijk te maken!

Dit heb je nodig (voor 4 personen):

  • 4 bananen
  • 10 volkoren biscuits (bijvoorbeeld digestive biscuits)
  • 6 el dulce de leche (karamelpasta, zoals Bebogeen, maar je kunt het ook makkelijk zelf maken)
  • 4 el cacaopoeder
  • 5 dl koude slagroom
  • 3 el mascarpone
  • 3 el suiker

 

Zo gemaakt:

1. Klop de slagroom en de mascarpone met een mixer goed stijf. Klop de suiker erdoor.

 

2. Pel de bananen en snij ze in plakjes. Verkruimel de koekjes en verdeel de helft van de kruimels over 4 kleine glazen potten.

 

3. Verdeel daarover een beetje dulce de leche, gevolgd door een laagje banaan en de helft van de mascarponeroom. Herhaal die handeling en eindig met de rest van de room. Bestrooi de banoffee pie vóór het serveren met cacaopoeder.

 

Probeer ook eens:

 

Bron: ‘Salades in a jar’ van Bérengère Abraham – € 17,50 – Uitgeverij Manteau, via Flair.be

Shoppen is altijd een goed idee