Je bent hier: Home > Thuis & wonen > RECEPT: banana pancakes met slechts 2 ingrediënten

RECEPT: banana pancakes met slechts 2 ingrediënten

Thuis & wonen
RECEPT: banana pancakes met slechts 2 ingrediënten

(Copyright: Veer)

Op zoek naar een gezond, caloriearm, proteïnerijk en lekker ontbijtje? Goed nieuws! Tante Flair verzamelde al jullie ontbijtwensen en goot die in een recept voor banana pancakes, een ontbijtje van amper 250 kcal. Ideaal!

2 min. voorbereiding + 5 min bakken

Welke ingrediënten hebben we nodig voor ± 6 banana pancakes?

* 1 rijpe banaan
* 2 eieren

Eventueel
* enkele druppeltjes vanillearoma
* een mespuntje bakpoeder
* een mespuntje kaneel

1. Pureer de banaan met een vork tot een moes met eventueel nog kleine brokjes.

2. Voeg twee eieren bij de gepureerde banaan en klop het geheel goed los met een vork.

(3. Als je wilt, kun je enkele druppeltjes vanillearoma, een beetje bakpoeder en kaneel bij het mengsel voegen. Zo krijgt het geheel net iets meer smaak. Het bakpoeder maakt de pannenkoekjes net een tikkeltje luchtiger.)

4. Zet een pan op laag vuur. Laat de pan rustig verwarmen en doe er een beetje kokosolie in (bakboter of een neutrale olie kunnen ook, maar kokosolie is net iets gezonder en geeft een lekker kokossmaakje aan je pannenkoekjes).

5. Schik de pannenkoekjes per drie in de pan. Een eetlepel beslag per pannenkoekje volstaat. Na een minuutje zal de bovenzijde van de pannenkoekjes al droger zijn. Draai ze dan om en laat ze nog een minuutje bakken.

6. Je kunt de pannenkoekjes naturel eten, maar je kunt er ook een beetje agavesiroop over druppelen, of een beetje frambozencoulis, of wat vers fruit. Mmmmm…

Pannenkoekenfan? Dan wil je misschien ook wel havermoutpannenkoeken met appel en kaneel maken, of zet je volgende week de My Little Pony pannenkoekjes op tafel. Dit is ook een favoriet van ons. En zo krijg je de perfecte ronde pannenkoeken.

Shoppen is altijd een goed idee