Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Recept | Arnhemse meisjes

Recept | Arnhemse meisjes

Thuis & wonen
Recept | Arnhemse meisjes

Heerlijk bij de thee of koffie: Arnhemse meisje. Zo maak je ze!

 

recept-header

Recept voor 8 personen
30 minuten voorbereiden
25 minuten bakken
20 minuten koken

Dit heb je nodig:

200 g bloem
25 g citroenrasp
25 g fijne suiker
7 g verse gist
1¼ dl melk
5 g zout
150 g boter, in blokjes op kamertemperatuur
300 g grove kristalsuiker

 

Zo maak je het!

1. Leg de bloem in een cirkel en maak een gat in het midden van de cirkel.
2. Voeg hierin de citroenrasp, gist, melk en zout aan toe. Meng dit voorzichtig met je vingers tot een samenhangend deeg.
3. Voeg nu de boter toe en blijf het deeg kneden tot de boter goed gemengd is met de rest van het deeg.
4. Maak van het deeg een rechthoekige plak van ongeveer 1 cm dik en laat deze 15 minuten afgedekt opstijven in je koelkast.
5. Snij vervolgens het deeg in blokjes van ongeveer 1½ bij 1½ cm; maak er vervolgens balletjes van en doe die nog weer ongeveer 10 minuten terug in de koelkast om verder op te stijven (let op: het deeg mag niet te hard worden).
6. Bestrooi nu het werkblad met rietsuiker en leg daar de balletjes op.
7. Rol de balletjes goed uit in de suiker tot ze ongeveer 3 mm dik zijn, en druk ze plat.
8. Leg ze op een bakplaat met bakpapier en bak de Arnhemse meisjes 25 minuten af in een voorverwarmde oven op 155 °C.
9. Haal de Arnhemse meisjes van de bakplaat en laat ze afkoelen op een rooster.

 

recept-boek

 

 

 

De beelden en recepten komen uit het boek ‘De Hollandse pot, Claartje Lindhout, € 13,95, Uitgeverij Becht.

Shoppen is altijd een goed idee