Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Recept: Appelcrumble met havermout

Recept: Appelcrumble met havermout

Thuis & wonen
Recept: Appelcrumble met havermout

Van dit receptje loopt ons het water gelijk in de mond. Appeltaart, maar dan nét een tikkeltje anders. Deze crumble is een stuk gezonder, omdat hij gemaakt is van havermout. Ontzettend lekker als dessert met een bolletje ijs, of als stevig ontbijt met yoghurt en vers fruit!

Appelcrumble met havermout

Ingrediënten voor 4 personen

Wat heb je nodig?

  • 1 el hazelnoten
  • 4 el havermout
  • 2 el muesli
  • 1 el bloem
  • 3 el maïsolie
  • 2 appels
  • citroensap
  • 1 el suiker
  • 1 el pijnboompitten
  • 2 el blonde rozijnen
  • kaneelpoeder
  • kruidnagelpoeder
  • 1 el amandelschilfers

En zo maak je het!

Verwarm de oven voor op 180°C. Rooster de hazelnoten en de amandelen goudbruin in een pan zonder vetstof. Laat afkoelen. Hak de hazelnoten grof.

Schil de appelen. Snij ze in stukken. Besprenkel ze met citroensap en meng ze met de suiker, pijnboompitten en rozijnen. Breng op smaak met kaneel en kruidnagelpoeder. Doe het mengsel in een ovenschaal.

Meng de havermout met de muesli, de hazelnoten, de amandelen, de bloem en de olie. Meng tot je vochtige kruimels krijgt.

Verdeel de crumble over het fruit en zet 20 minuten in de oven, tot hij goudbruin en krokant is. Serveer lauw.

Recept via Libelle-Lekker.

Lees ook:

 

Shoppen is altijd een goed idee