Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Recept: Amandelcroissants met abrikozenjam

Recept: Amandelcroissants met abrikozenjam

Thuis & wonen
Recept: Amandelcroissants met abrikozenjam

Een lekker Frans ontbijtje, zonder daarvoor naar Frankrijk te hoeven gaan? Dat kan met deze amandelcroissants, die je zo zelf kunt maken. Dit ontbijtje heeft wel wat voorbereiding nodig, maar is zeker de moeite waard om eens te proberen!

Amandelcroissants met abrikozenjam

Recept voor 6 croissants

Wat heb je nodig?

  • 2 rollen bladerdeeg (kant-en-klaar, voor de croissants)
  • 1 handvol amandelen (geschaafd, voor de croissants)
  • 1 eidooier
  • 250 g abrikozen (voor de jam)
  • 100 g fijne suiker (voor de jam)
  • citroensap (van een halve citroen, voor de jam)

En zo doe je het!

Begin een dag van tevoren. Spoel de abrikozen, verwijder de pit en snij in blokjes. Doe ze in een pan, voeg de suiker toe en laat afgedekt een nachtje rusten. Voeg het citroensap toe en laat een halfuur op een middelmatig vuurtje pruttelen. Schep het schuim van de jam. Doe de jam in een gesteriliseerde glazen pot.

Verwarm de oven voor op 200 °C. Klop de eidooier los. Ontrol het bladerdeeg en snij er driehoekjes uit van ong. 20 cm.

Bestrijk het bladerdeeg met de losgeklopte dooier. Maak een inkeping onderaan in de basis en rol de driehoekjes op van de basis naar het puntje. Bestrijk opnieuw met eidooier en bestrooi met wat amandelen. Leg de croissants op een met bakpapier beklede bakplaat en schuif 20 à 25 minuten in de oven.

Serveer de amandelcroissants met een lepeltje van de abrikozenjam.
Deze ontbijtjes zijn ook zeker het proberen waard!

Recept via Libelle-Lekker

 

Shoppen is altijd een goed idee