Je bent hier: Home > Thuis & wonen > RECEPT: aardbeientiramisu

RECEPT: aardbeientiramisu

Thuis & wonen
RECEPT: aardbeientiramisu

Het is officieel aardbeienseizoen en het rode fruit smaakt weer uitstekend! Aardbeien met een beetje slagroom is op zich al het perfecte toetje, maar je kunt zo veel meer met de vruchtjes doen. Wat dacht je bijvoorbeeld van deze aardbeientiramisu?

Ingrediënten voor 8 personen

  • 100 g aardbeienjam
  • 75 ml sinaasappellikeur (bijvoorbeeld: Cointreau)
  • 75 ml sinaasappelsap
  • 300 ml slagroom
  • 50 g suiker
  • ½ tl vanille-extract
  • 500 g mascarpone
  • 500 g aardbeien
  • 200 g boudoirkoekjes
  • verse munt

 

Bereidingswijze

1. Roer de aardbeienconfituur los samen met de likeur en het sinaasappelsap. Klop de slagroom, met de suiker en het vanille-extract tot zachte pieken. Spatel voorzichtig door de mascarpone.

 

2. Spoel de aardbeien en snij in partjes. Wentel de koekjes kort door het likeurmengsel. Plaats van de koekjes tegen de rand van de kom, met de suikerkant naar buiten.

 

3. Leg van de koekjes op de bodem van de kom. Lepel er een laag van de mascarponecrème over en beleg royaal met de helft van de aardbeien.

 

4. Leg daar de rest van de koekjes op, gevolgd door opnieuw een laag van de mascarponecrème. Eindig met de aardbeien.

 

5. Dek af met plasticfolie en laat minimaal 2 uur in de koelkast opstijven. Werk af met een takje verse munt.

 

Probeer ook:

Bron: Libelle Lekker

Shoppen is altijd een goed idee