Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Kijkers nieuwe talkshow ‘RTL Exclusief’ uiten woede op Twitter: ‘Schaam je, Beau’

Kijkers nieuwe talkshow ‘RTL Exclusief’ uiten woede op Twitter: ‘Schaam je, Beau’

Kijkers nieuwe talkshow ‘RTL Exclusief’ uiten woede op Twitter: ‘Schaam je, Beau’

Op de valreep van 2020 was het tijd voor een gloednieuw programma van Beau van Erven Dorens (50), genaamd ‘RTL Exclusief’. In de satirische talkshow zijn persiflages van bekende Nederlanders te zien, met wie de presentator terugblikt woensdagavond terugblikt op het veelbewogen jaar. Niet alleen ‘Mark Rutte’ en ‘koningin Máxima’ schoven bij Beau aan tafel, óók dook er een deepfake-variant van Johan Cruijff op in de show. Dat de overleden voetballegende een rol speelde in het programma, schoot op z’n zachtst gezegd volledig in het verkeerde keelgat bij de kijkers.

Negatieve reacties ‘RTL Exclusief’

Onlangs kondigde Beau zijn nieuwe programma al aan in zijn dagelijkse talkshow op de late avond en ook toen bleken de meningen al verdeeld te zijn op Twitter. In Beau werd namelijk een voorproefje laten zien, waar veelal negatief op gereageerd werd. “Wanneer is dat RTL Exclusief? Zet ik dan een slechte film op”, klonk het een paar weken geleden al op Twitter.

De tekst gaat verder onder de tweets.

Ode aan de doden

Woensdagavond was het dan eindelijk tijd voor de eerste aflevering van RTL Exclusief, waarin verschillende ‘bekende Nederlanders’ hun opwachting maakten. Premier Mark Rutte werd onder meer gepersifleerd, maar Johan Cruijff was te zien in de talkshow met behulp van kunstmatige intelligentie. Op die manier was te zien hoe hij een ode aan de doden bracht.

De tekst gaat verder onder het fragment.

Lees ook
Twintig jaar liefde: Beau van Erven Dorens viert trouwjubileum met foto uit oude doos

Respectloos

Kijkers van RTL Exclusief waren absoluut niet te spreken over de deepfake-beelden van Johan Cruijff. Volgens televisiekijkend Nederland gaat het “echt mijlen te ver” en is het “respectloos” om zoiets te doen. “Schaam je, Beau”, klinkt het zelfs op Twitter. En: “Wat een blamage”.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Televizier.nl, Superguide.nl, Twitter | Beeld: still