Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Recept: Quinoaburgers in koolbladeren

Recept: Quinoaburgers in koolbladeren

Thuis & wonen
Recept: Quinoaburgers in koolbladeren

Dit is een wel héél gezond receptje. Maar met deze quinoaburgers kun je zonder pardon bewijzen dat gezond eten ook heel erg lekker kan zijn. Ideaal als een bijzondere lunch. Weer eens wat anders dan dat broodje kaas!

Quinoaburgers in koolbladeren

Recept voor 4 personen

Dit heb je nodig

  • 350 g quinoa (gekookt)
  • 8 blaadjes van de groene kool
  • 1 ui (witte zoete)
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 el bieslook (fijngesnipperd )
  • 3 eieren (losgeklopte)
  • 3 el geraspte parmezaan
  • 100 g panko (of broodkruim)
  • olijfolie
  • zwarte peper
  • zeezout

En zo doe je het!

Spoel de koolbladeren, snij er de dikke middennerf uit en blancheer de bladeren 3 minuten in lichtgezouten water. Laat ze schrikken onder koud water, laat uitlekken en zet opzij.

Pel de ui en de knoflook en snipper ze fijn. Stoof ze glazig in een beetje olijfolie. Meng de quinoa met de eieren, gestoofde ui en knoflook, bieslook, parmezaan en panko. Kruid met peper en zout. Maak van het mengsel 8 platte burgers.

Verhit 2 el olijfolie in een anti-aanbakpan en bak de quinoaburgers 3 à 4 minuten per kant op middelhoog vuur. Wikkel elke burger in een koolblad, steek vast met een cocktailprikker, kwast de koolpakketjes in met olijfolie en bestrooi ze met zeezout.

Leg de quinoaburgers, met het rooster op de hoogste stand, aan de rand van de barbecue en laat ze 15 minuten (onder deksel) of 25 minuten (zonder deksel) roosteren. Verleg ze af en toe zodat de koolbladeren egaal kleuren en keer ze halverwege de baktijd één keer om.

Eet smakelijk!

Deze lekkere gerechten al eens geprobeerd?

Shoppen is altijd een goed idee