Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Prullenbak legen

Prullenbak legen

Prullenbak legen

Van het scheiden van afval en het vervangen van de vuilniszak tot aan digitaal opruimen: de prullenbak legen doe je zo! 

Handige app

Volle prullenbak? Zetten de buren hun bak buiten? Vaak zijn het de aanwijzingen die ons eraan herinneren dat de container op die dag wordt geleegd. Gelukkig bestaat er ook een handige app. Met deze app log je in met je postcode en huisnummer en krijg je een overzicht van de dagen waarop bij jou in de straat de bakken worden geleegd. Ook vind je adressen van het dichtstbijzijnde afvalbrengstation.

Afval scheiden

Twijfel je ook zo vaak of iets in de groene, grijze, chemische, papier-, glas- of plasticbak moet? Download snel de afvalscheidingsapplicatie van Milieu Centraal en je weet meteen wat waar hoort.

De vuilniszak in de prullenbak vervangen

Het is weer zover: de vuilnisbak zit propvol en als je de zak wilt vervangen zit-ie muurvast. Je roept hulp erbij, kind of manlief houdt de emmer vast terwijl jij de zak eruit probeert te hannesen. He hè, het is gelukt. Maar wist je dat dit véél gemakkelijk kan? Wij hebben de truc! Bekijk HIER het filmpje.

Stinkende prullenbak? Voorkom vieze geurtjes

De prullenbak in de keuken is een broeinest van afval. Logisch dat er soms een onaangename geur ontstaat. Met deze vier tips reken je voorgoed af met vieze geurtjes en een stinkende vuilnis- of prullenbak.

 • Kattenbakvulling
  Heb je een kat in huis? Dan heb je ook vast kattenbakvulling op voorraad. Leg een laagje op de bodem van de vuilnisbak om vieze geuren te voorkomen. De kattenbakvulling absorbeert namelijk geuren en vloeistoffen, waardoor de geur zich niet uitbreidt door de hele keuken.
 • Citroendoekjes
  Ook een wondermiddel, als het verdrijven van vieze geuren gaat, zijn citroendoekjes. Leg ze net als de kattenbakvulling op de bodem van je stinkende vuilnisbak voor een frissere lucht. Omdat de doekjes snel uitdrogen, moet je ze bij ieder nieuwe vuilniszak verwijderen.
 • Soda
  Nog zo’n middel dat effectief is tegen nare geuren is soda. Strooi wat soda op de bodem van de vuilnisbak of direct in de vuilniszak en vieze geuren worden in no time geabsorbeerd. Ook voor het schoonmaken van je vuilnisbak kun je soda goed gebruiken.
 • Ontsmetten met bleekwater
  Soms moet je een vuilnisbak ook even helemaal schoonmaken om vieze geuren te verdrijven. Een effectief ontsmettingsmiddel is bleekwater. Wees wel voorzichtig met het gebruik, want de geur is ontzettend sterk. Zorg dat de ruimte waarin je de vuilnisbak schoonmaakt goed geventileerd is.

Digitale prullenbak

Vergeet ook de digitale prullenbak niet te legen. Je echte brievenbus laat je ook niet verstopt raken, toch? Komt er een email binnen, zet deze in het mapje ’werk’, ’privé’ of verplaats de email naar de prullenbak of naar het mapje reclame.

 

Lees ook: Dus dáárom moet je nieuwe kleding altijd wassen