Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Prullaria weggooien

Prullaria weggooien

Prullaria weggooien

Bewaar je ook altijd allerlei prullaria? Van gratis sleutelhangers, snoertjes en lege parfumflesjes tot notitieblokjes, plastic tasjes en tijdschriften? En vind je het eigenlijk niet fijn, al die spulletjes? Tijd om orde te scheppen!

Prullaria weggooien

Bewaar je iets omdat het leuk is of omdat je denkt het óóit nog te gaan gebruiken? Voor je het weet staat het 10 jaar in je kast en gooi je het uiteindelijk toch maar weg. Of je durft het niet meer weg te gooien omdat het sentimentele waarde heeft gekregen. Probeer het toch, dat weggooien. Al die spulletjes nemen namelijk ruimte in beslag en dat zorgt voor rommel in huis en onrust in je mind.

Hergebruiken

Plastic boodschappentasjes, dozen… Uiteraard wil je deze hergebruiken, maar je kunt er ook al te veel van hebben. Je gaat heus niet alle plastic tasjes nog eens gebruiken. In de prullenbak ermee. Of nog beter: láát het recyclen.

Electronica

Je mobiele telefoon uit 2007 gebruik je niet meer, dus het snoertje van je oplader is ook niet meer nodig. Ook de snoeren van oude camera’s kunnen weg als je die niet meer gebruikt. Ze zorgen alleen maar voor rommel. Oude camera’s en telefoons kun je inleveren bij goede doelen of je krijgt korting door ze in te leveren bij aankoop van een nieuwe telefoon.

Tijdschriften en kranten

Wat in 2003 ‘in’ was, is niet meer van deze tijd. Het nieuws van 6 jaar geleden is ook niet meer relevant. Dus waarom zou je deze knipsels eindeloos bewaren? Als je er echt waarde aan hecht of als er een artikel is dat je écht graag wilt bewaren, knip of scheur dat dan uit. Of scan ‘m in, zodat je er digitaal eenvoudig bij kunt. De rest kun je dan weggooien.

Knopen

Je hebt ze vast ook: die extra knopen die je altijd bij je nieuwe vestje of jurkje krijgt en bewaart in een laatje ‘voor het geval dat…’ Veel van deze knoopjes kun je allang niet meer matchen met het juiste kledingstuk. Met andere woorden: deze knopen zijn zinloos geworden. Tenzij je erg creatief bent, natuurlijk. Anders, weg ermee!

Medicijnen, parfumflesjes en make-up

Dat mooie flesje van de inmiddels lege parfum ga je niet meer gebruiken. En heb je inmiddels al een nieuwe mascara gekocht omdat de oude dreigde uit te drogen? Dan mag die oude dus weg. Het zijn items die je misschien graag wilt houden, maar allemaal weg kunnen. Dat geldt ook voor medicijnen die al lang over datum zijn. Neem het risico niet dat die je ziek maken in plaats van beter en gooi ze op tijd weg.

Succes!

Nog meer opruimtips: