Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Staat die van jouw kindje er tussen? Dít zijn de populairste babynamen van 2020

Staat die van jouw kindje er tussen? Dít zijn de populairste babynamen van 2020

Staat die van jouw kindje er tussen? Dít zijn de populairste babynamen van 2020

Het lijkt wel of er in 2020 een ware babyboom heeft plaatsgevonden. De ene na de andere zwangerschap werd aangekondigd, óók onder bekend Nederland, en in hetzelfde jaar werden er een hoop kindjes geboren. De meest bijzondere babynamen passeerden de revue, maar wat waren uiteindelijk de populairste van het jaar? Eén ding is zeker: dat is iets wat corona níet heeft beïnvloed.

Emma en Noah

Van Beer Stanislaus tot Mint en Djemino: de ene BN’er gaf zijn of haar pasgeboren kindje een nog originelere naam dan de andere. Toch houden kersverse ouders het over het algemeen toch een stuk veiliger. Emma en Noah blijken namelijk de populairste babynamen van 2020 te zijn, net als het jaar ervoor.

Zelfde koplopers als 2019

Traditiegetrouw heeft de Sociale Verzekeringsbank weer een overzicht gemaakt van de populairste babynamen van het jaar. Daaruit blijkt dat maar liefst 685 in 2020 geboren meisjes luisteren naar de naam Emma. Noah was wederom de meest gekozen jongensnaam; vorig jaar zijn er 807 jongens met deze naam aangegeven. Ook in 2019 voerden Emma en Noah de namenlijst aan.

Top drie

Emma en Noah zijn dus de populairste babynamen van 2020, maar worden op de hielen gezeten door een rijtje andere namen. Zo wordt voor jongens ook vaak de naam Sem gekozen; afgelopen jaar maar liefst 637 keer. Op een derde gedeelde plaats staan Lucas en Liam (beide 617 keer). In het rijtje van meisjesnamen is er sprake van een gedeelde plaats op plek numero twee. De namen Julia en Mila zijn in 2020 met 665 vernoemingen even vaak gekozen. Ook werden er 660 meisjes geboren die luisteren naar de naam Tess.

Populairste babynamen 2020

Benieuwd naar de volledige top tien wat betreft meisjesnamen? En nieuwsgierig of de naam van jouw zoon in het rijtje jongensnamen staat? Beide lijstjes vind je hieronder:

Populairste jongensnamen 2020:

 1. Noah
 2. Sem
 3. Liam/Lucas
 4. Daan
 5. Finn
 6. Levi
 7. Luuk
 8. Mees
 9. James
 10. Milan

Populairste meisjesnamen 2020:

 1. Emma
 2. Julia/Mila
 3. Tess
 4. Sophie
 5. Zoë
 6. Sara
 7. Nora
 8. Yara
 9. Eva
 10. Liv

Lees ook
Kim Feenstra verklapt: zó had haar baby geheten als het een meisje was geweest

Aantal geboren baby’s

In 2020 zijn er in Nederland (tot en met november) 167.157 baby’s geboren: 85.540 jongens en 81.617 meisjes. De Sociale Verzekeringsbank kan door de uitbetaling van kinderbijslag zien welke namen pasgeboren baby’s hebben gekregen.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door NU.nl (@nu.nl)

Bron: ANP, AD.nl | Beeld: Unsplash, Instagram