Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Pompoensoep met komijn

Pompoensoep met komijn

Thuis & wonen
Pompoensoep met komijn

Deze heerlijke en gezonde pompoensoep staat binnen 30 minuten op tafel. Maak vooral een wat grotere hoeveelheid en vries de restjes pompoensoep in of bewaar de soep een paar dagen in de koelkast. Ook ideaal als lunch!

TPompoensoep

Dit heb je nodig:

Recept voor 2/3 personen
Tijd: 30 min.

400 gram pompoen
1 ui
150 gram aardappels
1 teen knoflook
halve theelepel komijn
600 ml water
1 bouillonblokje (groente)
snufje zout/peper
eventueel scheutje kookroom of een lepeltje crème fraîche

Zo maak je het:

Snipper het uitje, schil en snijd de pompoen en de aardappels in blokjes en snijd het teentje knoflook fijn. Giet een scheutje olie in een pan en bak het uitje met de knoflook en komijn aan. Voeg na circa 3 minuten de pompoen, de aardappel, het water en het bouillonblokje toe. Breng het geheel aan de kook en laat dit nu circa 15-20 minuten pruttelen totdat alle groenten zacht zijn geworden. Doe de soep vervolgens in een blender of maal met een staafmixer de soep fijn. Warm de soep eventueel nog even op en serveer de pompoensoep met een scheutje kookroom of een lepeltje crème fraîche.

 

 

 

sopie_150pxEet smakelijk!

Sofie

 

Dit recept komt van Lekker en Simpel, de blog van Sofie

Shoppen is altijd een goed idee