Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Pompoenlasagne

Pompoenlasagne

Thuis & wonen
Pompoenlasagne

Verrassend lekker: pompoenlasagne met appel, amandelen en parmezaanse kaas! 

artikel

Dit heb je nodig

Voor 4 personen
Tijd: 40 min. + 45 min. in de oven

  • 1 fles pompoen
  • 125 ml creme fraiche
  • 2 eetlepels olijfolie
  • snufje zeezout
  • 1 pakje (verse) lasagnebladen
  • 75 gram parmezaanse kaas (of eventueel een andere kaassoort)
  • 2 appeltjes
  • halve theelepel kaneel
  • 60 gram geroosterde amandelen

Zo maak je het

Begin met het voorverwarmen van je oven op 200 graden. Snijd de pompoen doormidden en verwijder de pompoenpitjes en de draadjes. Bewaar de pompoenpitjes want die kun je roosteren (volgende week een recept voor geroosterde pompoenpitjes op Lekker en Simpel!). Snijd de pompoen vervolgens in plakjes en leg de plakjes op een bakplaat met bakpapier. Verdeel 2 eetlepels olijfolie over de pompoen en een snufje zout. Zet de pompoen vervolgens voor circa 35 minuten in de oven totdat de pompoen zacht is.

Ondertussen verdeel je 50 ml water over de bodem van een ovenschaal. Bedek de bodem met de lasagnebladen. Schil de appels en snijd deze in dunne plakjes. Als de pompoen klaar is verwarm je je oven voor op 180 graden. Doe je de pompoen samen met de kaneel en de creme fraiche in een keukenmachine. Breng op smaak met een snufje zout/peper. Deze stap kun je eventueel ook overslaan en gewoon de plakjes pompoen op de lasagnebladen leggen met daaroverheen de creme fraiche en kaneel.

Verdeel 1/3 van de pompoen over de lasagnebladen, daar overheen 1/3 van de appelplakjes en dan 1/3 van de amandelen en 1/3 van de kaas.

Ga zo door totdat je in totaal 3 lagen hebt gemaakt. Doe bovenop wat extra kaas en zet de lasagne voor circa 40-45 minuten in de oven.

 

 

 

 

sopie_150pxEet smakelijk!

Sofie

 

Dit recept komt van Lekker en Simpel, de blog van Sofie.

 

Sofie is onze kookblogger. In dit filmpje stelt ze zich even voor.

Shoppen is altijd een goed idee