Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Pompoenhummus

Pompoenhummus

Thuis & wonen
Pompoenhummus

Hummus  is een puree op basis van kikkererwten, knoflook en diverse kruiden. Én het is ook nog eens een ontzettend veelzijdig product. Lekker op een cracker of boterham, of als sausje bij de aardappels.

Recept voor circa 800 gram pompoenhummus
tijd: 30 minuten. 

Dit heb je nodig:

  • 1 kleine pompoen
  • 120 gram kikkererwten
  • 1 teen knoflook
  • halve rode peper
  • 1 el olijfolie

Zo maak je het:

Snijd de pompoen en haal de pitten eruit met een lepel. Snijd de pompoen in kleine stukjes. Kook de pompoen 15 minuten tot hij zacht is. Pureer de stukjes pompoen met de kikkererwten in een blender of met de hand (met een aardappelstamper). Voeg er naar smaak peper, zout en rode peper bij.

Lekker in een pitabroodje met frisse groenten, als dip voor paprika, wortels of stukjes falafel of als sausje door de pasta (voeg dan 2 eetlepels crème fraiche om het smeuïg te maken)

Tip: gooi de pompoenpitten niet weg! Gebruik ze in een pastagerecht, in een salade of als garnering van ijs en toetjes.

 

Eet smakelijk!sopie_150px

Sofie

Dit recept komt van Lekker en Simpel, de blog van Sofie

Shoppen is altijd een goed idee