Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Pompoencurry

Pompoencurry

Thuis & wonen
Pompoencurry

In de herfst- en wintermaanden zijn de pompoenen weer volop in de winkel. Ook met pompoenen kun je experimenteren. Sofie deelt vandaag het recept voor een lekkere én gezonde pompoencurry. 

Pompoencurry

Dit heb je nodig

Voor 2 personen

Wat heb je nodig?
halve ui
2 tenen knoflook
400 gr pompoenstukjes
1-2 tomaten
1 tl kerrie
halve tl komijn
snufje zwarte peper
250 ml bouillon (groenten)
evt. scheutje kookroom light

Zo maak je het

Snijd de ui, knoflook en tomaat/tomaten in stukjes. Giet een scheutje olie in een pan en bak het uitje met de knoflook en de kerrie en komijn ongeveer 2-3 minuten. Voeg vervolgens de pompoenblokjes, de stukjes tomaat, de bouillon en eventueel een scheutje kookroom light toe. Breng het geheel aan de kook en laat 15 tot 20 minuten pruttelen. Na ongeveer 15 tot 20 minuten is de pompoen lekker zacht en is het meeste vocht verdampt. Eventueel kun je nog een beetje allesbinder toevoegen om de saus iets dikker te maken. Serveer met rijst of brood.

 

Eet smakelijk!sopie_150px

Sofie

Dit recept komt van Lekker en Simpel, de blog van Sofie

 

Lees ook:

Shoppen is altijd een goed idee