Je bent hier: Home > Thuis & wonen > ‘Polopos’-kijkers zowel ‘misselijk’ als melig bij nieuwste aflevering

‘Polopos’-kijkers zowel ‘misselijk’ als melig bij nieuwste aflevering

Thuis & wonen
‘Polopos’-kijkers zowel ‘misselijk’ als melig bij nieuwste aflevering

Het programma ‘Het Spaanse Dorp Polopos’ is dé zomerhit van RTL. De vijf Nederlandse families die een klein bergdorpje nieuw leven in proberen te blazen, zorgen dagelijks voor zalig vermaak. Ook de uitzending van gisteren zorgde weer voor de nodige hilariteit. 

Lekker hapje

Al in het voorstukje krijgen we te zien hoe Christiaan en Kirsten – zonder twijfel het klefste koppel van allemaal – elkaar bestoken met complimentjes over wat voor soort tapas ze beiden zijn, naar aanleiding van de tapas-weekopdracht. Twitter krijgt daar enigszins kippenvel van. And not in a good way, zeg maar.

Je hebt luxepaarden en eh…?

De twee genieten duidelijk behoorlijk van elkaar en dat doen ze dan ook maar al te graag onder het genot van een glaasje wijn. Ze besluiten samen op een afgelegen plek te proosten op het leven en éven tijd voor zichzelf te nemen. “We zijn alleen maar kéihard aan het werk, en dan is het gewoon heel belangrijk om je tijd te claimen”, vertelt Christiaan tegen de camera. Kirsten sluit zich hierbij aan. Eenmaal geïnstalleerd in de prachtige omgeving herhaalt Christiaan: “We zijn zó hard aan het werk de hele tijd”. Kirsten antwoordt: “We moeten dit gewoon vaker doen. Naast het harde werken jezelf de tijd gunnen om…”, “de sleur te doorbreken”, vult Christiaan zijn vrouw aan, terwijl ze bedaard hun glaasje wijn proosten.

Druk, druk, druk

De kijkers weten ondertussen niet wat ze horen. Want laten nou juist Kirsten en Christiaan als enigen van alle stellen de hele verbouwing van hun Spaanse ‘ruïne’ hebben uitbesteed aan een aannemen en zijn klusleger. Af en toe kijken hoe de bouw vordert, kleine Lucas van en naar de crèche brengen en zoeken naar de juiste wijn om te exporteren zijn waarschijnlijk hun voornaamste bezigheden.

Functioneringsgesprek

Maar Christiaan en Kirsten zijn niet de enigen die ‘hard werken’. John en buurtbewoner Bryan, die hij heeft ingehuurd als vaste klushulp, kunnen er ook wat van. Maar dan écht. Het valt John alleen steeds vaker op dat niet hij, maar Bryan de baas op hun werkplaats is. “Ergens is iets misgegaan. Het had andersom moeten zijn, hij had mijn dienaar moeten zijn”, zegt John. De oplossing? “We moeten een functioneringsgesprek hebben.” En zo geschiedde; er vindt een ‘functioneringsgesprek’ plaats – voor de camera – waarin John aan Bryan vraagt sinds wanneer de rollen omgedraaid zijn. “Since you became my bitch”, reageert de Britse Polopos-inwoner met een strak gezicht. De kijkers houden het niet meer: “Mogen John en Bryan alsjeblieft een eigen realityserie? Wat een heerlijk duo”, klinkt het.

Zomervermaak

Ook benieuwd naar de Hollandse avonturen op die Spaanse berg? Je ziet Het Spaanse Dorp Polopos iedere werkdag te zien om 21.30 uur op RTL 4. Kijk hier de uitzending van gisteren terug.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Libelle | Beeld: RTL

Shoppen is altijd een goed idee