Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Polenta

Polenta

Thuis & wonen
Polenta

Wat klinkt dat heerlijk: polenta uit de oven met gebakken paddenstoelen, dolcelatte en walnoten. Smullen maar!

header-culi

Dit heb je nodig

voor 4 personen:

250 g instant polenta
50 g boter
3 el versgeraspte Parmezaanse kaas
zeezout en versgemalen zwarte peper
1 el olijfolie, plus extra om in te vetten
500 g gemengde wilde en gekweekte paddenstoelen, in dikke plakjes
3 tenen knoflook, fijngehakt * 2 el tijmblaadjes
150 g dolcelatte, in stukken gescheurd
50 g geroosterde walnoten, gehakt
partjes citroen, voor erbij
rucola, aangemaakt met olijfolie en balsamico, voor erbij

 

Zo maak je het

Roer de polenta door kokend water en kook hem volgens voorschrift op het pak. Voeg als de polenta klaar is de helft van de boter, de parmezaan en royaal zeezout en versgemalen peper toe en blijf roeren tot de boter is gesmolten. Giet de polenta in een licht met olie ingevette koekenpan en spreid hem met een houten lepel uit tot een gelijkmatige laag. Laat de polenta opstijven. Verhit de oven tot 180°C. Zet de pan met de afgekoelde polenta op halfhoog tot hoog vuur en wacht tot de onderkant knapperig en goudbruin is. Zet de pan in de oven en laat de polenta doorgaren in de tijd dat je de paddenstoelen bakt. Verhit de overgebleven boter en de olijfolie in een grote koekenpan met antiaanbaklaag tot de boter sist. Doe de paddenstoelen erin en bak ze gaar en goudbruin. Draai het vuur laag en voeg de knoflook en tijm toe. Bak alles nog 1 minuut. Stort de polentakoek op een schaal. Snijd hem in punten en serveer ze belegd met paddenstoelen, dolcelatte, walnoten, een kneepje citroensap en een handvol aangemaakte rucola.

 

culi-goed

De recepten komen uit Bill’s Italian Basics van Bill Granger € 24,95, Fontaineuitgevers.nl

Shoppen is altijd een goed idee