Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Twitter gaat los: waarom je dat ‘nutteloze’ plastic lipje van een nieuwe fles olie nóóit moet weggooien

Twitter gaat los: waarom je dat ‘nutteloze’ plastic lipje van een nieuwe fles olie nóóit moet weggooien

Thuis & wonen
Twitter gaat los: waarom je dat ‘nutteloze’ plastic lipje van een nieuwe fles olie nóóit moet weggooien

Je hebt van die lifehacks die ineens heel logisch zijn wanneer je er eenmaal vanaf weet en waarvan je denkt waarom je ze in vredesnaam niet zelf bedacht hebt. Wist je bijvoorbeeld dat het gat in een pastalepel bedoeld is om de hoeveelheid spaghetti voor één persoon af te meten? En dat je de deksel op een doosje champignons tóch wel kunt gebruiken om het bakje af te sluiten, zónder dat het eraf valt? Afijn, het volgende ‘trucje’ is er één in dezelfde categorie. Het plastic lipje dat op een nieuwe fles olie of ketjap zit, kan namelijk verrekte goed van pas komen.

Plastic lipje oliefles

Je haalt een nieuwe fles olie of ketjap in huis, draait de dop eraf en treft een plastic lipje aan. Die trek je er uiteraard af en belandt linea recta in de prullenbak. Toch is dat niet de plek waar hij hoort.

#Lifehack

Geloof het of niet, maar je kunt het lipje nog gebruiken ín de fles, om te voorkomen dat er ineens een (te) grote plas olie uit de fles komt tijdens het schenken. Draai het lipje na het verwijderen simpelweg om en stop ‘m met het rondje in de fles. Als je vervolgens schenkt, zal je zien dat de vloeistof gedoseerd eruit komt en je dus nooit meer met overdadig veel olie zit. Ook betekent het dus dat je voortaan je duim niét meer op de opening hoeft te houden om de olie tegen te houden. Doei, kliederboel!

De tekst gaat verder onder de tweet.

Lees ook
Lego en ander klein speelgoed schoonmaken doe je zonder enige moeite zó

Mind. Is. Blown.

De lifehack gaat sinds een paar dagen het wereldwijde web over en Twitter stroomt dan ook vol met verbaasde reacties. “Dit… is… een eyeopener”, luidt een van de vele tweets over het plastic lipje. “Mijn leven is in één klap veranderd”, grapt iemand anders. Ook zijn er al mensen die het trucje geprobeerd hebben. “Het werkt!”, schrijft een enthousiasteling. Wij kunnen haast niet wachten om een nieuwe fles olie of ketjap te openen en het ook te testen…

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: The Best Social Media | Beeld: iStock

Shoppen is altijd een goed idee