Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > #Lifehack: kaneel blijkt een wondermiddel voor je planten te zijn en dít is waarom

#Lifehack: kaneel blijkt een wondermiddel voor je planten te zijn en dít is waarom

#Lifehack: kaneel blijkt een wondermiddel voor je planten te zijn en dít is waarom

Zou jij je urban jungle omschrijven als triest, niet meer zo levend en een soort dorre bos hangende takjes? Wees dan niet ten einde raad, want jouw planten kunnen écht nog wel gered worden. En wel met iets wat hoogstwaarschijnlijk ook in jouw voorraadkastje staat: kaneel.

Kaneel planten

Kaneel is niet alleen lekker in je havermout of door de vulling van een appeltaart, maar kan jouw plant óók een flinke boost geven. Hoe je te werk gaat? Strooi wat kaneel op de uiteinden van je planten voordat ze in de potgrond gaan. Het zorgt ervoor dat jouw groene vriend weer een boost krijgt en flink gaat bloeien.

Bye, schimmel

En dat is niet het enige voordeel. Ook bij schimmels kun je in de weer met dit lekker geurende kruid door dit op de desbetreffende plekken te werpen. Het helpt omdat de vlekken zich zo niet uit kunnen breiden, maar blijven zoals het al was. Ha, wie zei dat er geen ware tuinvrouw in jou schuilde?

Lees ook
Geen groene vingers? Met dit goedje kun je je planten nog redden

Dag ongedierte

Daarnaast zou kaneel ook nog eens ongedierte weren van jouw favoriete plant. Beestjes houden namelijk niet van deze zoetigheid. Beetje kaneel in de potgrond, beetje kaneel over de bladeren: ga los om insecten uit jouw jungle te krijgen. Muizen of mieren in huis? Een beetje van deze specerij bij de opening van de deur doet ook wonderen. En ach, heb je meteen die lekkere geur voor de herfst al in huis.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Who needs colleagues when you’ve got these fine work at home amigos??

Een bericht gedeeld door Ready for a new ?? (@plantsome) op

Bron: VIVA.nl | Beeld: iStock