Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > Huh? Een ui is misschien wel dé redding voor je planten

Huh? Een ui is misschien wel dé redding voor je planten

Huh? Een ui is misschien wel dé redding voor je planten

Houd je ui maar alvast in de aanslag, want deze bol zou zomaar de redding kunnen zijn voor je planten. Ja, echt! Je bladluis verdwijnt als sneeuw voor de zon wanneer je in de weer gaat met deze groente.

Bladluis is natuurlijk killing voor jouw groene vrienden, maar de redding is nabij. Want had je al opgemerkt dat ze jouw sterk geurende uien wel met rust laten? Dat klopt, ze houden namelijk écht niet van deze odeur. En daarom is een ui de perfecte oplossing tegen bladluizen.

Ui planten

Een ui is natuurlijk hartstikke lekker, maar kan ook behoorlijk stinken. Door een stuk hiervan in de potgrond te steken, zullen bladluizen al snel verleden tijd zijn. Heb je geen zin om in de stank te zitten? Dan is het ook een idee om wat uien te laten weken in water voor een paar uur en dit mengsel vervolgens op je planten te spuiten. Geen ui in huis? Knoflook, maar ook iets prettigere geuren, zoals lavendel en salie, klaren dit klusje trouwens ook. Lavendel ruikt ook lekker dus ideaal!

Lees ook
Zo gemakkelijk kan het zijn: met deze tip wek je dode planten weer tot leven

Andere oplossing

Daarnaast kun je ook nog in de weer met groene zeep om van die vervelende bladluis af te komen. Meng een eetlepel hiervan met een liter water, spuit het op de bladeren en voilà: kind kan de was doen. Ook een ijskoud badje voor je planten kan wonderen doen.

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Beeld: GettyImages