Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting!

Je bent hier: Home > Thuis & wonen > #Au: plaatsvervangende schaamte bij kijkers van ‘De Luizenmoeder’ door Nancy

#Au: plaatsvervangende schaamte bij kijkers van ‘De Luizenmoeder’ door Nancy

Thuis & wonen
#Au: plaatsvervangende schaamte bij kijkers van ‘De Luizenmoeder’ door Nancy

Gisteravond was het weer tijd voor een gloednieuwe aflevering van ‘De Luizenmoeder’ en zaten 2,1 miljoen kijkers – het laagste aantal van het seizoen – ervoor op de bank. De luizenplaag op basisschool De Klimop stond in deze uitzending centraal, maar op Twitter ging het vooral over de ongemakkelijkheid van Nancy. 

Heerlijk: de afgelopen aflevering van De Luizenmoeder begon met een gefrustreerde juf Ank. Want wie had z’n kind niet goed en regelmatig genoeg in de shampoo gezet dat haar hele klas last had van kriebelende beestjes op hun hoofdhuid? En zolang die luizen niet waren uitgeroeid, konden de kinderen natuurlijk niet op kamp vertrekken…

Verdrietig nieuws

Hannah en Karel stonden met hun kammen in de aanslag, maar uiteindelijk was het niet alleen de luizenplaag waardoor de basisschoolkids niet op kamp konden. Directeur Anton had namelijk geen vervoer geregeld, tot ergernis van Nancy. Maar op het moment dat ze hem ermee wilde confronteren, hoorde ze waarom het erbij in was geschoten. Zijn moeder was namelijk overleden.

Lees ook
Journalist Suus Ruis over ‘De Luizenmoeder’ en de overdosis veren in de kont van Juf Ank

Nancy liet meteen haar frustratie varen en dit gevoel maakte plaats voor veel medelijden. En juist de manier waarop ze dat uitte, zorgde voor veel opschudding op Twitter. “Ik word zooo ongemakkelijk van die Nancy”, klinkt het. Lees mee:

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je dan gratis in voor onze nieuwsbrief.

Bron: Libelle.nl, Twitter | Beeld: AVROTROS

Shoppen is altijd een goed idee