Een heerlijk soepje: lekker als lunch of als hoofdgerecht met een stokbroodje erbij. Deze keer een Chinese kippensoep met een pittig vleugje. Erg lekker, snel klaar en bovenal een voedzaam gerecht!
Tijd: ongeveer 25 min.
Recept voor ongeveer 3 personen
Dit heb je nodig:
- 1,25 liter water
- 2 bouillonblokjes
- 1 rode paprika
- 2 lente-uien of bosuien
- 1 theelepel gemberpoeder
- scheutje ketjap
- snufje chilipoeder of een paar druppels tabasco
- 180 gram kipfilet
Zo maak je het:
Begin met het koken van een 1,25 liter in een pan. Snijd ondertussen de kipfilet, de rode paprika en de bosui fijn.
Als het water kookt, voeg je de bouillonblokjes toe en roer je dit even door. Voeg daarna de stukjes kipfilet toe en kook dit ongeveer 5 minuten totdat de kip gaar is. Als de kip gaar is voeg je de paprika, het gemberpoeder en de ketjap toe. Kook dit een paar minuten, ongeveer 3/4 minuten. Daarna voeg je eventueel nog wat chilipoeder/tabasco toe om het wat pittiger te maken en je voegt ook de bosui toe.
Ik hou ervan als de bosui nog een beetje knapperig is. Maar je kan de soep ook nog iets langer koken zodat de bosui wat zachter is. Serveer de kippensoep met een lekker stokbroodje of een paar soepstengels.
Eet smakelijk!
Sofie
Dit recept komt van Lekker en Simpel, de blog van Sofie